FITNESS

DIT KAN ALLEEN OP DE LOCATIE IN WARMENHUIZEN

Dat krachttraining alleen voor mensen is die heel gespierd willen worden, is absoluut niet waar. Ook voor vrouwen is krachttraining van essentieel belang en hoef je niet bang te zijn dat je er uit gaat zien als een bodybuilder.

​Sporten is in het algemeen belangrijk voor een goede gezondheid. Krachttraining heeft meer specifiekere voordelen. Je lichaam bestaat uit enorm veel spieren. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor al die spieren zorgt. Een goede spieropbouw in jouw lichaam biedt:

       Minder kans op rugklachten door stevige spieren rondom de romp.
     
 Een verbeterde lichaamshouding doordat jij je bewuster bent van je lichaam en dat vermindert de kans           op verschillende kleine kwaaltjes aan botten en gewrichten.
     
 Minder kans op diabetes doordat je de insulineresistentie van je lichaamscellen verbetert.
     
 Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat krachttraining een positieve invloed heeft op het                       cholesterolgehalte en de bloeddruk.
     
 Je botdichtheid neemt toe. Dit zorgt ervoor dat je botten stevig blijven, zodat je op latere leeftijd minder           kans op botbreuken hebt door botontkalking.

CALORIEVERBRANDING
Spiermassa wordt, in tegenstelling tot vet , gezien als levend weefsel dat energie verbruikt. Vet verbruikt geen energie, maar is meer een opslagplaats voor energie. Doordat spieren energie nodig hebben om te werken, verbranden ze calorieën. Het is dus duidelijk dat des te meer spiermassa je hebt, des te meer calorieën je lichaam verbrandt. Dit betekent dus dat je hetzelfde kunt eten, maar toch afvalt als je meer spieren hebt gekweekt!

TOTAL BODY
Tijdens al onze openingstijden kun je gebruik maken van de fitnessruimte. Onze fitnessapparaten en materialen bieden een breed scala aan oefenmogelijkheden, waardoor het hele lichaam getraind kan worden. Ons personeel biedt ondersteuning en trainingen voor beginnende sporters, maar ook voor sporters die behoefte hebben aan variatie. Een “buikspierkwartiertje” kan op ieder gewenst moment aangeboden worden.

Het sporten moet vooral plezier bieden en variatie speelt daarin een belangrijke rol.

​Kom gerust langs voor een rondleiding. Proef onze ongedwongen en relaxte sfeer. Wij kunnen je helpen met het behalen van jouw persoonlijke doelen.