BOKSEN

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Er wordt voor zowel mannen als vrouwen bokskampioenschappen gehouden. 

Wat is het verschil tussen boksen en kickboksen?

Het grootste verschil zit hem in de regels en het gebruik van handen en voeten. Bij kickboksen mag je gebruik maken van handen, voeten en het scheenbeen. Bij kickboksen gaat het vooral om de techniek voor de benen, bij boksen ben je meer bezig met de dekking, het stoten en de houding. Bij het boksen heb je ook verschillende regels, je mag bijvoorbeeld niet stoten onder de gordel en je mag niet op het achterhoofd slaan.

Materiaalgebruik

Handschoenen kunnen voor de eerste paar lessen geleend worden. Als er besloten wordt door te gaan, vragen we je deze zelf aan te schaffen. Wij bieden een mooie set bokshandschoenen aan voor een scherpe prijs!